Kuka olen?

profiili

Olen Kirsi Haarala ja asun Polvijärvellä. Kotoisin olen Etelä-Savosta, Juvalta. Tie on vienyt vuosien varrella Mikkeliin, Lapinjärvelle, Kuopioon, Helsinkiin ja pienen Tohmajärvellä pyörähdyksen jälkeen takaisin Helsinkiin, sitten Tuusulaan yleensä työn perässä. Nyt, kun teen etätöitä, voin asua missä vain ja kodikseni valikoitui maaseudun rauha, Höytiäisen rannalla.
Tämä on minun henkilökohtainen blogini ja kirjoitan tänne oman mieltymykseni mukaan mitä haluan. Mieltymykseni vaihtelevat aina fiiliksen ja kirjoittamisintoni mukaan.

Harrastuksiani:

Ulkoilu on kivaa ja virkistävää, Suomessa paikkoja riittää missä ulkoilla; metsissä, puistoissa, saarilla ja meren ja järvien rannoilla. Välillä on lähdettävä kauemmaksikin retkeilemään. Kansallispuistot ovat innostavia kohteita. Metsissä tykkään marjastaa, sienestää ja tutkia luontoa ja kuunnella sen ihania ääniä: tuulen huminaa ja lintujen liverrystä.

Some on vienyt mennessään. Olen aktiivinen Facebookissa. LinkedIn, X, Instagram, Pinterest ovat myös käytössä. Ota seurantaan. Sometaukoja pidän ajoittain.

Harrastan myös ihan perinteistä lukemista. En lue romaaneja, koska niitä lukiessa aika menee mielestäni hukkaan, tiedonjanoinen, kun olen. No, joitakin poikkeuksia teen kyllä.

Luen kirjoja:

  • elämänkertoja oppiakseni tuntemaan ihmisiä ja ihmettelemään heidän uskomattomia elämäntarinoitaan
  • ruokakirjoja; eri maiden ruokakulttuuri kiinnostaa ja kokeilen niitä itse
  • terveyskirjoja; vähähiilihydraattinen, ketogeeninen, gluteeniton, FODMAP-ruokavalio ja niiden vaikutukset terveyteen sekä luonnonmukainen ravinto
  • elämänhallintaan liittyviä kirjoja; mm. mindfullness on kiinnostavaa
  • harrastekirjoja; käsityöt ja varsinkin neuleet
  • ortodoksisia kirjoja; itselläni on perusteokset, joita luen kirkkovuoden mukaan, esim. paaston aikana paastoon sopivia kirjoja
  • matkaoppaita; matkustelu kiinnostaa, joten kun innostun, lainaan myös kirjoja, jos nettimatkailu ei riitä.

Olen laulanut ortodoksikuoroissa pian 30 vuotta. Käyn palveluksissa laulamassa melko usein, pyrin kerran viikossa käymään. Näytteleminen on kiinnostanut aina. Teatterin (Teatteri Avoimet Ovet) lavallakin olen syksyn 2019 aikana ollut laulamassa ja avustamassa. Kulttuuriharrastukset kiinnostavat myös: museot, konsertit, näyttelyt, teatterit.

Harrastan myös opiskelua, kun niin moni asia kiinnostaa ja haluan pitää osaamistani ajan tasalla. Verkko-opinnot ovat intohimoni.

Työelämä:

Työelämässä olen tehnyt vähän kaikkea. Miksi? Maailmassa on niin paljon asioita, jotka kiinnostavat ja moni asia on vienyt mennessään ja johtanut toiseen. Vuosia sitten joku työkaverini sanoi, että kannattaa osata kaikesta vähän kaikkea eikä keskittyä vain johonkin pieneen sektoriin. Olenpa tainnut tiedostamattani toteuttaa sitä työelämässä ja elämässä yleensä.

Minulla on ammatillinen koulutus myynnistä ja markkinoinnista, ohjelmoinnista ja tietojärjestelmäsuunnittelusta (ent. opistoasteinen datanomi), asiakirjahallinnosta ja arkistotoimesta. Muuta koulutusta on eripituisilta kursseilta: digikoordinaattori, tietosuojavastaava, etäkouluttaja, yrittäjän perusopintoja, yliopistosta informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median perusopinnot, tietojenkäsittelyn ja kasvatustieteiden perusopinnot.

Työni olen pääasiassa tehnyt kunnallisella alalla kaikilla toimialoilla (yleishallinto, talous, vapaa-aika, sote, tekninen, sivistys); mm. toimistotehtävissä, suunnittelijana, arkistonhoitajana, opettajana. Viimeisimpänä olen saanut toteuttaa tietosuojaosaamistani tietosuojavastaavana ja digi-intohimoani digihankeen hankeasiantuntijana ja hyödyntää monialaista osaamistani. Kaupan alalla olen toiminut myymälänhoitajana ja myyjänä, it-alalla teknisenä asiakasneuvojana ja kouluttajana. Yrittäjänäkin olen toiminut; perustanut verkkokaupan ja toiminut it-alan kouluttajana ja konsulttina.

Järjestötoiminta on ollut lähellä sydäntä ja olen lähes aina kuulunut johonkin yhdistykseen. Monessa yhdistyksessä olen toiminut hallituksessa, puheenjohtajana, sihteerinä, rahastonhoitajana ja tiedottajana.

Vaikka työurani alkaa pian olla ehtoopuolella, silti olen kiinnostunut vielä opiskelemaan jotain uutta, vaikka uuden ammatin. Minua ei ole tehty pysymään paikallaan ja sammaloitumaan. Päinvastoin, aina tästä maailmasta löytyy uutta ja innostavaa, joka antaa elämäniloa ja kiehtoo ottamaan selvää. Suuri idolini on Minna Canth ja hänen mottonsa ”Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää.” Sillä mennään.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.